Οικονομικές last minute καλοκαιρινές διακοπές

 

Το καλοκαίρι πλησιάζει και εσείς ακόμα δεν έχετε κλείσει τις καλοκαιρινές σας διακοπές; Μην απελπίζεστε! Αν και το σωστό ταξίδι προϋποθέτει ικανό και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό, μπορείτε ακόμα και τώρα, μερικές ημέρες πριν τις διακοπές σας, να οργανώσετε ένα ονειρικό και οικονομικό ταξίδι!

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι μια έμπειρη καθοδήγηση και οι συμβουλές που θα σας δώσουμε σ’αυτό το άρθρο!

 

  • Κάντε μια διαδικτυακή έρευνα

Οι προσφορές στο ίντερνετ συνήθως είναι συνεχείς και υπάρχουν ακόμα και μερικές ημέρες πριν την καθορισμένη αναχώρηση των πακέτων ταξιδίων. Ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει συμπληρώσει το ταξιδιωτικό γραφείο τον απαιτούμενο αριθμό ταξιδιωτών, μπορείτε να βρείτε αρκετά μειωμένες τιμές και έτσι να εκμεταλλευτείτε αυτή τη συγκυρία. Όπως και να ‘χει, θα πρέπει να κάνετε μια διαδικτυακή βόλτα σε όλα τα online ταξιδιωτικά γραφεία που προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα, αεροπορικά εισιτήρια αλλά διαμονή. Ένα από αυτά τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι η airtickets.gr . Η εταιρεία airtickets είναι πρωτοπόρος στο χώρο του travelling στην Ελλάδα και σίγουρα θα βρείτε δεκάδες προσφορές για ταξίδια και αεροπορικά εισιτήρια, κάθε στιγμή που θα τα ζητήσετε. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την airtickets στη διεύθυνση https://www.travelo.gr/airtickets-aeroporika-eisitiria/

 

  • Κάντε υποχωρήσεις στις ανέσεις σας

Εάν είστε τύπος που αναζητάει ανέσεις σε ένα ταξίδι – είτε είναι με αεροπλάνο είτε με το αμάξι σας – θα πρέπει να κάνετε κάποιες υποχωρήσεις έτσι ώστε να πετύχετε μια χαμηλή τιμή της τελευταίας στιγμής. Θα πρέπει να δεχτείτε να ταξιδέψετε π.χ. με μια αεροπορική εταιρεία low cost, όπως την ryanair, όπου στη τιμή του αεροπορικού σας εισιτηρίου θα περιλαμβάνει μόνο τη μεταφορά – σε λίγο στενά καθίσματα – και όχι ποτά, φαγητά κτλ όπως άλλες εταιρείες. Όμως, κάνοντας αυτές τις μικρές «υποχωρήσεις» στις ανέσεις, θα μπορείτε να βρείτε αεροπορικά ρυαναιρ σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ακόμα και μέσα στη high season. Εσείς τι προτιμάτε – χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια με λίγες ανέσεις ή υψηλές τιμές και περισσότερες παροχές;

 

  • Αναζητήστε για οικογενειακά πακέτα

Εάν οι διακοπές σας αφορούν την οικογένειά σας, τότε μπορείτε να αναζητήσετε για οικογενειακά πακέτα διακοπών. Συνήθως αυτά τα πακέτα έχουν μια πιο χαμηλή τιμή απ’οτι τα προκαθορισμένα πακέτα. Π.χ. εάν αναζητήσετε πακέτο διακοπών για 7 ημέρες για 7 άτομα, η τιμή θα είναι πολύ πιο αυξημένη από μια αναζήτηση για οικογενειακό πακέτο 2 ενηλίκων και 2 παιδιών. Όσο πιο μικρά τα παιδιά, τόσο καλύτερη τιμή θα πετύχετε στα μεταφορικά ή στη διαμονή. Συνήθως βρέφη έως 2 ετών δε πληρώνουν στο αεροπλάνο ενώ στα ξενοδοχεία παιδιά έως 12 ετών διαμένουν δωρεάν!

 

  • Δείτε εναλλακτικούς προορισμούς από την αρχική σας σκέψη

Εάν σκεφτόσασταν έναν προορισμό και βλέπετε ότι ξεφεύγει αρκετά στον προϋπολογισμό σας, τότε μπορείτε να αναζητήσετε έναν εναλλακτικό τόπο διακοπών. Μην είστε «κολλημένοι» μόνο σε μια τοποθεσία, ειδικά από την στιγμή που δεν προ νοήσατε και δεν είχατε κάνει έναν μακροπρόθεσμο προγραμματισμό έτσι ώστε να κλείσετε τις διακοπές σας 3-4 μήνες πριν. Στην ιστοσελίδα https://www.travelo.gr μπορείτε να βρείτε οδηγούς για τουριστικά μέρη καθώς και προσωπικές απόψεις των ταξιδιωτών, έτσι ώστε να επιλέξετε την τοποθεσία που θέλετε. Από την στιγμή που αναζητάτε τελευταία στιγμή για έναν οικονομικό προορισμό, θα πρέπει να είστε πιο διαλλακτικοί έτσι ώστε να πετύχετε αυτό που θέλετε: Οικονομικές διακοπές της τελευταίας στιγμής σε ένα όμορφο μέρος!

 

  • Προπληρώστε

Όταν αναζητάτε προσφορές σε ξενοδοχεία, ενημερώστε τους ότι θα προπληρώσετε όλο το ποσό άμεσα, με την επιβεβαίωση της κράτησης – δε θα αφήσετε δηλαδή υπόλοιπο για να το πληρώσετε κατά το checkin όταν θα φτάσετε. Υπό αυτή τη λογική, το ξενοδοχείο θα σας δώσει καλύτερη τιμή καθώς θα αποφύγει το ενδεχόμενο ρίσκο να μην εμφανιστείτε ή να ακυρώσετε την κράτηση. Προπληρώνοντας την κράτηση δεν έχετε δικαίωμα αλλαγής ή ακύρωσης και το ξενοδοχείο είναι εξασφαλισμένο – έτσι μπορεί να σας προσφέρει τη καλύτερη δυνατή τιμή!

About author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *